Articles interessants

dijous, 30 d’abril del 2020

MARQUEM EL CAMÍ


Enfortim l'ANC

L’ AGO de l’ANC del 22/3, ha estat la darrera d’una etapa.

Ara s’inicia un nou període i s’ha de canviar i enfortir l’entitat.

Amb el FdR i la remodelació del SN aprovats, s’ha deixat passar una oportunitat immillorable per adequar l’entitat a la nova situació política.

El FdR resultant és molt deficitari, no és ben bé un FdR , es barregen coses molt diferents, no queda clar el que es pretén, i amb la nova situació política, es necessita replantejar en el seu enfocament general.

Proposem remarcar els punts essencials de FdR  a seguir, i adequar l’entitat i els seus òrgans directius a les necessitats de la nova estratègica.

Considerem que les eleccions del SN s’han de retardar tot el possible perquè, en aquests moments tan durs i excepcionals, s’han de donar totes les facilitats als candidats perquè es puguin presentar adequadament i que tots els electors els puguem conèixer suficientment. No es pot fer precipitadament per què segons qui no estigui a temps de presentar-se. (Aquest punt resta pendent de saber com acaba la denúncia interposada, davant del Comitè Deontològic, per vulneració dels acords de l’AGO sobre les eleccions, per part del Secretariat Nacional).

Per tot això, per a les properes eleccions al Secretariat de l’ANC,

I.- Convidem a Secretaris Nacionals, membres de Coordinadores Comarcals i/o càrrecs electes d’AT’s, de qualsevol mandat, amb noms, cognoms i identificació del càrrec ostentat, que no es presentin a les eleccions del 2020 al SN, a recolzar, a títol individual i/o col·lectiu, el següent programa, per què els candidats a les eleccions al SN de l’ANC l’adoptin en la presentació de les seves candidatures de cara a implantar-lo en els nous òrgans elegits.
Per a tots els que vulguin recolzar-ho, fer arribar les dades a través del canal des d’on hagin rebut la informació.

Aquest grup proposant, només votarà candidats que defensin aquest programa, que consta de:

II.- Criteris a seguir

L’Objectiu de l’ANC és la instauració de la República Catalana proclamada el dia 27-O del 2017.

Per aconseguir aquest Objectiu hem de clarificar el camí (FdR) que seguirem per aconseguir-lo.

La condició imprescindible per definir aquest camí, aquesta estratègia, és la Unitat Política

Per implantar aquesta estratègia s’ha de fer a través d’una Taula de Coordinació de totes les forces polítiques i socials per aplicar de forma conjunta qualsevol de les accions a realitzar.

Aquesta taula de coordinació unitària és la que ha de definir aquesta Estratègia Compartida per totes les forces sobiranistes.


III.- Punts de FdR que es proposa com a prioritaris. (*)
                
En política Exterior:

1) Enfortir el Consell per la República. Com representant de la República Catalana a l’exili i per enfortir el desplegament institucional de la e-República.

2) Política Internacional. Denúncia política de la vulneració dels drets humans per l’EE.  Definir paper de la República Catalana davant la UE i l’ONU. Reconeixement de la República Catalana per una gruix d’Estats.

3)  Acció política a Espanya. Denúncia de la incompetència de l’EE (demostrada en la gestió sanitària de l’actual crisis) i buscar aliats a la resta de l’EE
Posicionament en front del que s’ha anomenat Pacte de la Moncloa II (ara Comissió parlamentària) i definint la nostra voluntat  de convertir-nos en un nou Estat d’Europa. Incrementar les relacions amb les forces independentistes dels països germans de la nació catalana.

4) Estratègia Jurídica. Denúncia jurídica a nivell nacional i internacional de vulneració de drets fonamentals que realitza l’EE.
Fomentar la Campanya per l’Amnistia.

Política Institucional

5) Enfortir les institucions catalanes del Parlament i el Govern Català a favor de l’independentisme. Proposta de Pacte Nacional de País, el que s’ha dit Pacte de Canonges en el que les forces independentistes, presentin les seves mesures per afrontar la crisis sanitària, econòmica i política pel coronavirus.

6) Enfortir les institucions Locals, Ajuntaments.... i consolidar el paper de l’ACE, incrementant el seu posicionament a favor de les propostes republicanes.

Mobilització ciutadana

7) Pla d’Actuacions conjuntes de les forces independentistes en les que l’actor principal n’és la ciutadania.

7.1.- Lideratge al territori. Impulsar el desplegament  decidit dels CLdRC

7.2.- Inscripcions al CxR

7.3.- Mobilitzacions ciutadanes, colze a colze amb altres organitzacions independentistes.

7.4.- Quin País Volem. Promoure espais de debat per definir el país que volem, com els promoguts pel Congrés Catalunya i Futur, juntament amb les sectorials d’altres forces independentistes.

7.5.- Quina Constitució Volem, promovent debats com els de les enteses pel Procés Constituent

7.6.- Sobirania Integral. Consum responsable, incrementant la xarxa econòmica de les empreses autòctones i de proximitat, tan importants com s’està demostrant amb l’actual crisi.

7.7.- Eines de país. És important tenir presència en les directives de les més importants entitats socials i professionals  de l’entramat ciutadà del país. 

8) Culminació del Procés: Eleccions Catalanes. Proposta, no abans del 4 d’octubre.
                               Candidatura de país. Imprescindible per aconseguir la independència.
                               Condicions Imprescindibles

IV.- Adequació dels òrgans dirigents de l’ANC a la nova realitat política:
               
Per tal d’adequar el propi SN a la nova realitat política, que necessita una major flexibilitat en la seva actuació, seria necessari un SN més reduït. Atès que no es van aprovar a l’AGO les esmenes en aquest sentit es funcionarà amb el que es va aprovar però enfortint el treball de les Comissions.

Qualsevol membre del SN només podran participar amb vot a una sola comissió, però podrà assistir, amb veu però sense vot, a una altra comissió  o a tantes com li sigui demanat per altres comissions.

El CP estarà format per tantes comissions com sigui necessari per implementar les accions proposades com a prioritàries. 

Se’n proposen 9, a més dels 4 càrrecs orgànics (President/a, Vicepresident/a, Secretari/a, Tresorer/a, que ostentarà la coordinació de la Comissió d’Economia i Tresoreria), les comissions serien:

Organització Interna i administració de l’entitat

Jurídica: Qüestions internes de l’entitat. Relació amb presos, exiliats, repressaliats, Amnistia...

Incidència Política: Posicionament ANC, relacions institucionals, Eines de país....

Territorial: AT’s, Comarcals, CLdRC, Ajuntaments, ACE...

Sectorials: debats de quin país volem, debats constituents, Sobirania integral...

Mobilització: accions ciutadanes, 11/S, CDR’s...

Comunicació:

Internacional: CxR... Nou paper de  la UE i nostre a la UE

Interior: PPCC i relacions amb la resta de territoris d’Ñ...(Posició en un nou Pacte de la Moncloa II, o la Comissió parlamentària)

V.- Inici dels contactes amb les forces independentistes per proposar i adoptar l’estratègia compartida.

(*) Cadascun dels punts de l’1 al 8, d’aquest punt III, s’han d’anar desenvolupant en les comissions responsables del CP (i els membres de la Comissió corresponent) i consensuant amb tots els col·lectius disposats a fer aportacions de millora i d’unitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada