Articles interessants

divendres, 27 de novembre del 2020

Acord x la Confluència. L’Acord

 

Acord de mínims per aconseguir la Confluència independentista

 

Fem el que considerem una proposta de mínims en la que tots els actors independentistes i la ciutadania en general podem estar d’acord per començar a treballar plegats

Per això decidim que aquest decàleg de punts el poden adoptar, a més de partits i entitats, tots els grups de base territorials, que fins i tot el poden adoptar com a Manifest Fundacional

 

1.- El nostre Objectiu és treballar per aconseguir  Proclamar Catalunya com a República Independent

2.- Denunciem que l’Estat Espanyol ens tracta com a una Colònia i això ens legitima a independitzar-nos.

3.- Sabem que a hores d’ara la lluita per la Sobirania, és una lluita pel poder i tractarem de constituir tan a nivell local com de país, les màximes estructures republicanes, civils i institucionals, com a fonaments de la propera República.

4.-Creiem que la única manera de Proclamar la República, és fer-ho amb un acte de ruptura clara i unilateral reivindicant l’esperit de 1-O, i de la Declaració del 27-O i la seva legitimitat

5.- Per aconseguir-ho és necessari exercir la unitat, a tots els nivells, amb tots aquells que la vulguin seguir, sobrepassant la posició dels partits i essent suma i no divisió.

6.- Aquesta unitat, es plasma definint una Estratègia Compartida entre tots els actors tan en territoris concrets, com en general a tot el país, concretant les accions que creguem més oportunes en tot moment.

7.- Aquesta estratègia és incompatible desenvolupar-la, al país, a cap localitat i/o cap institució, amb cap partit signant del 155

8.- Ho fem des de la inscripció individual, que no provoca disputes per quotes de poder, i ens  comprometem  a participar-hi com a militants per Catalunya, no per un partit.

9.- Per aconseguir aquests objectius, ens comprometem a impulsar la inscripció i l’acció del Consell per la República, l’eina més essencial del país.

10.- Debatrem els trets essencials del nou país que volem i en traurem els trets bàsics dels temes més importants a tractar per afavorir el benestar social de tota la ciutadania i del nostre futur com estat independent

 

Aquest Acord és el que plantejarem als partits polítics independentistes que es presentin a les eleccions i declarem que donarem suport, en les properes eleccions a la Generalitat, únicament a aquells grups que pensin dur-lo a terme. 

 

L’acord sobre aquests 10 punts és la base, mínima, sobre la que construir qualsevol grup territorial

A partir d’aquest acord, qualsevol grup territorial proposarà , previ debat intern de tots els seues components, els punts concrets de l’estratègia compartida pel seu àmbit territorial.

En l’elaboració de l’estratègia i el programa social d’aquesta fase hi poden participar tots els ciutadans de l’àmbit territorial. que, dins de totes les organitzacions, que hi donen suport, han treballat per definir-los i, per tant,

A partir d’aquí la Confluència de membres provinents de qualsevol organització en l’àmbit territorial, que donin suport, a la proposta de mínims, passaran a treballar per temes concrets a desenvolupar per comissions dins el grup  i això possibilitarà que s’arribi, amb més facilitat, a l’entesa de tots els actors que hi participen.

L’1-O ningú preguntava als que tenia al costat defensant els col·legis electorals, d’on venia ni quina ideologia defensava. Tothom defensava fer el referèndum per la independència de Catalunya. Doncs això pretenem ara, treballar units per proclamar la República.

 

Joan Guarch

Ex Secretari Nacional de l’ANC. Membre del grup Anoia Proposa

27/11/2020

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada