Articles interessants

diumenge, 31 de gener del 2021

Reflexions sobre la sentència del TSJC: eleccions el 14F

  La injustificable decisió del TSJC mantenint les eleccions el 14F


La meva opinió es basa en les informacions publicades al digital Vilaweb, diari de solvència contrastadíssima.

A l’article d’Odei A.Etxearte es diu

“El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja ha decidit que les eleccions seran el 14-F tant sí com no. Encara ha de fer pública la sentència, però la fiscalia sí que ha exhibit els seus arguments: “L’única novetat que ha passat és que hi ha hagut un significatiu increment del nombre de contagis propis de l’alta variabilitat de la pandèmia, cosa que era notòriament previsible en el moment en què es van convocar les eleccions.””

No soc cap expert en dret, només un ciutadà interessat en el que passa i el que es fa públic.

La veritat és que si la frase que s’atribueix a la fiscalia és certa, que no ho dubto, l’argument exhibit per la fiscalia és simplement un insult a tota la ciutadania i al Govern al qui li anul·la el decret en el que va decidir “deixar sense efecte les eleccions convocades” pel 14F, per què la única novetat per validar la data del 14F,  és que hi ha hagut un significatiu increment del nombre de contagis propis de l’alta variabilitat de la pandèmia cosa que era notòriament previsible en el moment en que es van convocar les eleccions, i se suposa que per tant, com que ja ho havien considerat no hi ha cap altre motiu per canviar les dates.

1r.- Les eleccions s’havien de convocar, si o si en aquesta data doncs eren conseqüència de la inqualificable decisió del propi TSJC, ratificada pel TS, d’inhabilitar el MHP de la Generalitat Sr. Joaquim Torra, per la ‘criminal’ actuació de penjar una pancarta al balcó de la Generalitat en favor de la llibertat dels presos polítics i en ares a la llibertat d’expressió. Per tant la responsabilitat de la convocatòria era en primer terme del TSJC i en segon de la pròpia ratificació del TS que varen engegar un mecanisme, estipulat de convocatòria de les eleccions, en el que el Govern de la Generalitat i el Parlament no hi tenien cap pes de decisió.

Recordem que es van seguir tots els passos legals establerts i, en no presentar-se cap candidatura amb possibilitat de resultar elegida, es van convocar per què, en el termini de 54 dies, fos la data electoral i aquesta s’esqueia el 14F. Per tant podem dir que les eleccions les van convocar els tribunals de l’estat espanyol.

2n.- Aquest període de temps, en el cas que s’hagués pogut triar, tampoc era previsible que el 22 de desembre quan es van convocar les eleccions, és a dir els 54 dies abans del 14F, la pandèmia s’hagués incrementat tal com ho ha fet. En tot moment el Govern de la Generalitat ha adoptat totes les mesures previstes per controlar l’extensió de  la contaminació per covid, dins les possibilitats de confinaments que el propi Gobierno de España li oferia, perquè hem de recordar que qui té les competències per fer confinaments domiciliaris i poder fer front als perjudicis econòmics ocasionats per aquesta mesura és l’Estat Espanyol i el seu Gobierno, i aquestes mesures no han estat decretades, o sigui que el Govern de la Generalitat, no tenia cap possibilitat de decretar mesures més contundents pel control de la pandèmia, la qual cosa ens porta a que la responsabilitat d’aquesta actuació és del Gobierno de España.

Si hagués tingut aquesta competència i no hagués estat lligat de mans i peus per la, aquest cop si, pèssima decisió del TSJC, del TS i del Gobierno de España, de ben segur hauria pres les decisions adients i, si no ho hagués fet, solament en aquesta cas, podien exigir-se-li responsabilitats polítiques i també penals que, ara, en son de les institucions espanyoles citades.

Aquestes son les brillants argumentacions de la fiscalia per defensar que les eleccions es facin el 14F enlloc de deixar-les pel 30/5.

3r.- Per una altra banda, en la decisió de deixar sense efecte el decret de suspensió de les eleccions fet pel Govern de Catalunya, tal com remarquen els articles en aquests sentit del catedràtic Joan Queralt, publicats en el digital El Nacional, l’argumentació del propi tribunal és:

"Per adoptar aquesta decisió s'ha valorat que hi ha un interès públic molt intens en la celebració de les eleccions suspeses, perquè si no se celebren s'obre un període prolongat de provisionalitat que afecta el normal funcionament de les institucions democràtiques".

Aquestes son raons polítiques i no jurídiques, perquè un tribunal ‘valora’ que hi ha un interès públic molt intens en la celebració de les eleccions suspeses, efectivament, doncs l’acord s’ha pres amb el suport de tots els partits polítics del Parlament i això és un posicionament polític. I en un posicionament polític el tribunal no hi ha de tenir res a dir. No és la seva competència.

I 4t.- Per altra banda “perquè si no se celebren s’obre un període prolongat de provisionalitat que afecta el normal funcionament de les institucions democràtiques (?). Els tribunals espanyols no van tenir cap problema en obrir una període de provisionalitat inhabilitant al President Torra, per una pancarta penjada al balcó de la Generalitat. Es pot argumentar que aleshores no hi havia cap problema sanitari com ara, i precisament aquesta argumentació es giraria contra el mateix TSJC, doncs precisament no està tenint en compte cap de les recomanacions mèdiques que es fan ara mateix. Entre aquestes hi ha , el posicionament de tots els Col·legis de metges de Catalunya que demanen l’ajornament de les eleccions i de les infermeres que estan al límit de l’esforç professional per la feina que comporta atendre a tants malalts. A més els professionals sanitaris constaten que s’han d’ajornar l’atenció d’altres casos de malalties per impossibilitat d’atendre-les en l’actual situació d’emergència, amb el perjudici que això comporta per aquests malalts que també tenen dret a l’atenció adequada.

A l’ensems el Síndic de Greuges també ha recomanat l’ajornament perquè preveu que sobre uns 200.000 ciutadans no podran exercir els seus drets electorals en la data del 14F, perquè estaran mèdicament confinats al seu domicili o ingressats en centres mèdics patint la malaltia. Textualment ha dit: ”Celebrar les eleccions catalanes el pròxim 14 de febrer suposa un greu risc per a la salut pública”.

Conclusió:

Però això no és una casualitat, és una campanya perfectament pensada. L’estat espanyol amb totes les mesures que ha anat adoptant en els darrers mesos i anys, està reprimint per la força a una gran majoria de la població, amb l’espoli que perpetra contra Catalunya l’està empobrint, amb la no aportació de totes les inversions dedicades a Catalunya l’està descapitalitzant i amb el 155 l’està escanyant econòmica i políticament. A més inhabilita Presidents i ara convoca les eleccions quan li sembla. Si a això afegim les afirmacions de membres destacats de l’exèrcit manifestant que caldria afusellar 26 Milions de persones a Espanya (per descomptat els catalans que només en som 7.5M) ja tenim tota una programació nazi de la realitat espanyola i de com afecta, especialment a Catalunya, per part de l’estament governant de l’Estat colonial (i per tant dictatorial) espanyol.

Perquè aquests dies s’està concretant un intent de possible genocidi de la nació catalana i de tots els seus habitants, siguin independentistes o no.  Mantenir la convocatòria de les eleccions en les condicions de la pandèmia actuals és portar al poble a votar un possible suïcidi induït.

I ja n’hi ha prou! Fins aquí!

Si no tenim encara prou força per evitar aquesta criminal decisió, anem a votar amb les màximes precaucions, però que cap independentista es quedi sense exercir el dret a vot i, votem en conseqüència. Aquesta és una confrontació amb totes les de la llei, no estem en una negociació.

Després de les eleccions ja anirem prenent les decisions més adequades per TOT el nostre país.

I estigueu segurs que ja sabem què s’ha d’anar decidint. Preparem-nos!!!

 

Joan Guarch

30/1/21

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada