Articles interessants

dijous, 7 de maig del 2020

A VOLTES AMB LES ELECCIONS DE L’ANC



Tornem la plena sobirania a l’Assemblea General de Socis

A tots els socis de l’ANC.

El dia 19/4 el SN va convocar la celebració de les eleccions telemàticament entre els dies 10 i 13 de juny.
Segons algunes interpretacions del text, entre altres persones, la meva pròpia, aquesta resolució vulnera l’acordat a l’AGO del 22/3.
Perquè l’acordat diu textualment:
“Convocar eleccions al Secretariat Nacional, que se celebraran, com a més tard, el dissabte de la cinquena setmana posterior al moment en què s'aixequi el confinament i sigui possible celebrar reunions amb seguretat. El Secretariat Nacional comunicarà a tots els socis i sòcies l'inici del procés electoral, tan bon punt sigui possible d’iniciar-lo.”

La clau d’aquest redactat i, per tant, de lo aprovat a l’AGO, rau en el text:  com a més tard, el dissabte de la cinquena setmana POSTERIOR AL MOMENT EN QUE S’AIXEQUI EL CONFINAMENT...
Aquest redactat fa impossible que les eleccions se celebrin ABANS d’aixecar el confinament, perquè no es pot fixar una data en relació a una altra que encara no està determinada. Si aquesta data d’aixecament del confinament ja estigués clarament i rotundament fixada (com si diguéssim, la data de les eleccions seran, com a més tard la cinquena setmana abans de sant Joan (24/6), per lo que la data hauria de ser la setmana del 18 al 24 de maig. Però la data de l’aixecament del confinament, no és una data fixada definitivament i ni tan sols ningú sap encara quan es fixarà. Per tant és impossible fixar la data de les eleccions. En qualsevol cas, ni que sigui posterior a...(?).
Per altra banda, com que aquest aixecament del confinament pot ser esglaonat, dins el nostre país i fins i tot dins els límits de cada província, és impossible fixar qualsevol data segura. En qualsevol cas, també és molt dubtós que puguem convocar-les com a molt tard, la cinquena setmana posterior a l’aixecament del confinament, doncs en el cas que ens posem d’acord tots en que la data, posem per cas, és la del proper dilluns dia 11/5, cosa absolutament incerta, doncs el Gobierno de España, manté l’Estat d’Alarma, fins el proper 24/5, i el nostre Govern planteja fases de desconfinament diferents per diferents regions sanitàries, les eleccions es podrien convocar el mateix dia 11/5 i aleshores es publica el RELEC, convocant-les i amb uns terminis de presentació de candidatures, avals, període de presentació de candidats... i en el RELEC que està publicat ara i, se suposa, que fet a consciència, des de que comença el període electoral, fins el dia de les eleccions passen 45 dies, és a dir, en el cas que ens posem d’acord en el dia 11/5, les eleccions no es podrien celebrar fins el 25 de juny i, per tant impossible celebra-les els dies 10-13.
Com que hi ha una denúncia, presentada, al Comitè Deontològic de l’ANC, que creiem que un cop passat per la Comissió Jurídica, que ens ha comunicat que creu que la convocatòria és vàlida, però les seves argumentacions no les creiem vàlides, després de la resposta de la Junta Electoral, a la que no veiem autoritzada, doncs és precisament  qui convoca les eleccions  i és contra la seva decisió que interposem la denúncia, el Comitè Deontològic és la màxima autoritat, dins l’entitat, en una denúncia com la que es planteja. Esperarem la seva resolució, i confiem en que les seves argumentacions siguin encertades.
Fixem-nos en que les argumentacions no han de girar en torn a si es poden fer eleccions telemàtiques, fora de cap de setmanes, fins i tot en que les presentacions dels candidats puguin ser telemàtiques i no presencials, sinó que tot gira entorn del que es va aprovar a l’AGO i que ara, ha canviat, però, només una Assemblea General Extraordinària pot canviar.
És molt més fàcil convocar una AGE en la que es pregunti:
Estàs d’acord en celebrar les eleccions no abans del 45è dia després de validar el resultat d’aquesta AGE?

Tots ens estalviarem problemes, tornarem la sobirania a l’Assemblea General de socis, i donarem temps a fer unes eleccions amb una gran participació, amb presentacions dels candidats pensades, amb els electors plenament informats i, en definitiva, enfortint l’ANC, en aquest tram decisiu del nostre procés a la independència.

Joan Guarch
Soci n. 4233
Secretari Nacional entre el 2013 i el 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada