Articles interessants

dijous, 16 de juliol del 2020

Carta pública a tots els associats de La Crida




La/es pregunta/es concreta/es de la Consulta de La Crida


En un mail d’ahir al vespre, amb hora de les 19,55 ha arribat als associats la pregunta que ens fa el Govern de la Crida, que ens havien anunciat el dia 8.

Continua la presa de pèl. Ens tornen a tractar de criatures per no dir alguna cosa pitjor. El mail d’ara diu:

“...s'iniciarà una consulta a totes les persones associades i adherides...”

En primer lloc, no és el mateix una persona adherida que una d’associada, perquè si és el mateix no cal fer diferències.  Si fem les diferències normalment és perquè en totes les coses transcendents, dins l’entitat, els únics que poden votar son els associats. I suposant que aquesta consulta no té transcendència, es podria permetre el vot els adherits, com a orientació genèrica, però crec que el que se’ns pregunta és d’una importància cabdal pel moviment independentista i de la Crida en concret. Tan és així, com que es pregunta quin serà el futur de (la Crida) després de l’anunci del President Puigdemont de crear un nou parit polític.

En segon lloc, quan es reclama el vot dels associats per a qualsevol  consulta, el que s’ha de dir és des de quina data han d’estar donats d’alta a l’entitat per poder participar a la consulta, perquè tothom entenem que és molt fàcil haver previst, per part de qui fa la consulta, donar  d’alta a l’entitat a persones afins a una determinada resposta per aconseguir un resultat determinat. Per tant, s’ha d’exigir una antiguitat de com a mínim tres mesos, per poder participar en la consulta.

El mail continúa:

“Tanmateix, la decisió final es prendrà a l'Assemblea General que haurà de decidir de forma vinculant i que es convocarà al setembre.”

Ja vaig explicar, en l’article que vaig publicar dilluns dia 13, que la convocatòria d’una Assemblea General Extraordinària, perquè per decidir sobre la dissolució de l’entitat, només ho pot fer una Assemblea Extraordinària, perquè el fet per el qual es convoca l’entitat és el més extraordinari de tots, i aquesta es convoca amb un acord previ dels Govern de Direcció i el Consell de Representants, i no es pot acceptar que només sigui el Govern de Direcció qui proposi la consulta i qui anunciï, ja, una Assemblea General pel setembre.

Però el més interessant son les preguntes concretes. Fixem-nos-hi:

“El format de la consulta són dues preguntes de resposta binària: Si / No

1- Estàs d'acord amb la dissolució de la Crida i la seva transformació en Fundació de suport al nou partit, perquè tot el seu capital polític i humà s'integrin al nou projecte que lidera el president Carles Puigdemont amb l'objectiu de reforçar-lo?

2- Estàs d'acord que el govern de la Crida convoqui una Assemblea General la primera quinzena de setembre per debatre el resultat de la consulta i implementar la decisió majoritària dels socis?”

Diu que son dues preguntes de resposta binària: SI/NO

Però resulta que en la primera pregunta, en realitat, ens en fan TRES.

a.- Estàs d’acord amb la dissolució de La Crida?
b.- Estàs d’acord en la transformació (de la Crida) en Fundació de suport al nou partit (del President Puigdemont)?
c.- Estàs d’acord en que tot el seu capital polític i humà (de la Crida) s’integrin al nou projecte?

Com tots podem veure, poden haver-hi múltiples combinacions de respostes, i només una, que és estar d’acord amb els tres supòsits alhora, ens permet una resposta de SI. Realment és una vergonya plantejar una pregunta d’aquestes característiques.
 
Però les incongruències no acaben aquí.

La segona pregunta també planteja dos problemes.


a.- Estàs d'acord que el govern de la Crida convoqui una Assemblea General la primera quinzena de setembre

b.- per debatre el resultat de la consulta i implementar la decisió majoritària dels socis?”

El punt a, ja l’he contestat al començament parlant del text del mail, doncs una Assemblea d’aquest tipus només la poden convocar el Govern de Direcció i el Consell de Representants conjuntament, per tant no es pot contestar aquesta pregunta perquè està redactada  amb un supòsit fals.

Però el punt b, acaba de posar la cirereta a tot el pastís de despropòsits, i volem ser benpensats i creure que en els redactats no hi ha mala fe.

Ens diu: “i implementar la decisió majoritària dels socis?

Perdonin, però quina decisió majoritària dels socis si es permet votar a tots els adherits. És a dir les respostes, Molt Respectables, dels companys adherits a la Crida, poden decidir un resultat que es pot imposar a la opinió dels propis associats de l’entitat.


En fi continuem amb una mostra aberrant i vergonyosa de com porten els afers els actuals membres del Govern de Direcció (o alguns dels actuals membres perquè ens consta i coneixem a companys absolutament honestos i dignes de portar el pes de direcció).

Davant de tot això només podem fer que donar unes orientacions gairebé de sentit comú, i que son:

1.- S’ha de votar a la consulta, doncs qualsevol abstenció, per estar en desacord amb el que es proposa, només fa que donar suport a l’altra part i per tant validem un resultat en que no hi estem d’acord. A més sempre cal expressar la nostra posició

2.- Per tal de com estan fetes les dues preguntes, només es pot contestar tant a la primera, com a la segona NO i NO.

3.- A títol d’exemple proposem que les preguntes siguin del tipus:

a) Estàs d’acord en que els associats de la Crida donin suport, junt amb els del nou partit del President Puigdemont i els d’altres forces polítiques independentistes, a la formació d’un moviment ampli, transversal que aplegui a tots els associats d’aquestes forces?

b) Estàs d’acord en que el Govern de Direcció de la Crida convoqui, abans de finals de juliol, el Consell de Representants per decidir totes les mesures que cal prendre a partir d’ara i decidir si es necessari convocar una Assemblea General Extraordinària?

Evidentment, la meva resposta a aquestes dues preguntes és un SI,SI

4.- Algunes de les tasques que cal decidir en aquest Consell de Representants son:

a.- Inici de contactes amb tot aquest ventall d’entitats que ja han dit que estan d’acord en donar suport a aquesta proposta del President (no necessàriament el nou partit)

b.- Com es realitza la confluència en aquest projecte i quins son els punt bàsics essencials en que estem d’acord (veure el meu article del dia 10, en que els enumero, al bloc de xaraxallam)

c.- Muntar comissions conjuntes, per desenvolupar: Punts de l’Estratègia Compartida, com organitzar el moviment, definir un programa de mínims perquè ja es pugui veure quins República construirem.

d.- Preparar la organització d’un acte mediàtic de presentació del moviment ampli i transversal d’unitat republicana, a la segona quinzena de setembre.

e.- Pensar en la realització d’unes primàries (tal com ha defensat el President Puigdemont), per decidir les futures candidatures del moviment a les properes eleccions al Parlament de Catalunya.

f.- Un cop decidits els 5 punts anteriors i decidides les comissions conjuntes, en la següent convocatòria del Consell de Representants, el Govern actual, dona per acabat els objectius del seu mandat, presenta la Dimissió  i conjuntament es pot convocar una Assemblea General, segons la oportunitat del moment polític en que ens trobéssim, a realitzar en el termini màxim de tres mesos.

Tal com acabava l’article del dia 13: tenim molta feina, perquè vostès, senyors del govern vagin embolicant la troca, vergonyosament

Atentament
Joan Guarch
Representant territorial de l’Anoia al Consell de Representants de La Crida, des del novembre del 2019
16/7/20

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada